Innehållsförteckning:
- Homeopatisk medicin mot hudsjukdomar: Hur fungerar det?
- Topp 15 homeopatiska läkemedel för hudproblem
- 1. Svavel
- 2. Grafiter
- 3. Sepia officinalis
- 4. Natrum muriaticum
- 5. Rhus toxicodendron
- 6. Arsenicum-album
- 7. Cantharis
- 8. Ranunculus bulbosus
- 9. Hepar sulphuris
- 10. Thuja occidentalis
- 11. Mezereum
- 12. Nitricum acidum
- 13. Oleander
- 14. Psorinum
- 15. Kali muriaticum
- Risker med att använda homeopatisk medicin mot hudallergier
- Experts svar för läsares frågor
Du kan säga att något är fel med din hud genom att bara titta på det. Men ofta vet du inte varför problemet inträffade i första hand. Svaret på detta ligger djupare i din kropp. Vare sig det är kronisk akne, finnar, hudallergi, utslag eller någon annan typ av inflammation, du kan bota det inom några dagar med aktuella krämer och steroider. Men tänk om problemet återkommer?
Den onda cirkeln slutar inte om du inte tar itu med problemet från rötterna och tränar din kropp att bekämpa det. Homeopati kan hjälpa dig att göra det. Homeopati har ett brett utbud av läkemedel för behandling av hudallergi, utslag och andra hudsjukdomar. I den här artikeln har vi diskuterat allt vad, hur och varför homeopati hudbehandling tillsammans med några botemedel mot vanliga hudsjukdomar.
Homeopatisk medicin mot hudsjukdomar: Hur fungerar det?
"Som botemedel som." Det är principen som driver homeopatiska behandlingar för hud och andra problem. Homeopati behandlar dig genom att använda små doser av naturliga element som ger symtom på det tillstånd du har.
Men läkemedel är tänkt att bota och inte förvärra tillståndet, eller hur? Tanken bakom den homeopatiska behandlingsmetoden är att stimulera ditt immunsystem så att det läker din kropp naturligt. Detta innebär att om ditt immunsystem vet hur man hanterar hudproblem, är chansen stor att dessa problem inte kommer att återkomma.
Låt oss ta en titt på de bästa homeopatiska läkemedlen för hudsjukdomar, allergier, utslag och andra hudproblem.
Obs! Använd INTE något av läkemedlen utan att rådfråga en homeopati. De kommer att vägleda dig om doseringen och hur du använder läkemedlet för att bota ditt problem.
Topp 15 homeopatiska läkemedel för hudproblem
1. Svavel
Svavel härrör från svavelblomman. En studie på 42 patienter med atopisk dermatit visade att patienterna i 60% av fallen svarade positivt på svavelbehandling (1). Bortsett från det används svavel också för att behandla:
- Liggsår
- Acne
- Kokar
- Liktornar
- Fregnar
- Herpes
- Klåda och irritation
- Revorm
2. Grafiter
Detta är ett kolmedel, och det innehåller också lite järn. Samuel Hahnemann, den tyska läkaren, använde först detta läkemedel för att behandla svår eksem tillsammans med andra hudproblem. Sedan dess har Graphites administrerats framgångsrikt för ett brett utbud av hudproblem som:
- Eksem
- Hudsprickor (sprickor och fläckig hud orsakad av extrem torrhet eller eksem)
- Tjock hud eller ärr (som uppträder efter operation eller större sår)
En studie visade att användning av grafiter hjälpte till att förbättra symtomen på atopisk dermatit i stor utsträckning (2).
3. Sepia officinalis
Detta är bläck från bläckfisk, och i homeopati ordinerades detta läkemedel främst till kvinnor för behandling av postnatal depression. Det är känt som medicinen för klimakteriet (enligt British Homeopathic Association). Men Sepia ordineras ofta för smärtsamma hudproblem. Enligt National Center for Homeopathy kan Sepia användas för behandling (3):
- Mjäll
- Eksem
- Fregnar (hyperpigmentering)
- Revorm
- Vagel
- Åderbråck
- Vårtor
4. Natrum muriaticum
Natriumklorid eller vanligt salt (ja, det som du använder för matlagning) är den viktigaste mineraliska ingrediensen i Natrum muriaticum. Denna homeopatiska medicin är det bästa läkemedlet för att bekämpa acne vulgaris (4). Den kan också användas för att styra:
- Blåsor (från herpes och eksem)
- Utslag (eksemutslag och solinducerade utslag eller solallergi)
5. Rhus toxicodendron
Detta kallas också Poison Ivy (ja, samma ört som ger dig klåda och utslag) och är ett mycket osannolikt botemedel mot flera hudproblem. Detta homeopatiska läkemedel administreras vanligtvis för behandling av artrit, men det kan också användas för behandling av hudproblem som:
- Herpes
- Eksem
- Dermatit
Det lindrar klåda, brännande känsla och smärta orsakad av hudsjukdomar (5).
6. Arsenicum-album
Arseniktrioxid späds ut för att bereda detta läkemedel. Den späds tills spår av arsenik inte längre finns i den. Detta är en mycket effektiv (och allmänt använd) behandling för arsenikförgiftning (6). Det behandlar symtom på arsenikförgiftning, såsom:
- Hyperpigmentering (i områden som inte utsätts för solljus)
- Överdriven fjällande hud (arsenisk keratos)
- Cancer framkallad av exponering för arsenik
- Exfoliativ dermatit
Detta är också ett mycket användbart läkemedel för behandling av psoriasis och kroniskt eksem.
7. Cantharis
Detta läkemedel är framställt från extrakt av en iriserande grön skalbagge som innehåller Cantharidin, ett giftigt ämne som orsakar blåsor. I homeopati är detta ett fördelaktigt läkemedel för:
- Mindre hudbrännskador
- Blåsor som kliar och brinner
Vid applicering har det en smärtstillande effekt och lindrar smärta och främjar läkning (7).
8. Ranunculus bulbosus
Ranunculus bulbosus eller smörblommor är ganska gula blommor, men de är mycket giftiga. Vid homeopati används dessa främst för behandling av muskelvävnad och hudrelaterade problem (8). Enligt National Center of Homeopathy används detta läkemedel för behandling (9):
- Eksem
- Bältros
- Liktornar
- Slitna palmer och fingertoppar
- Klåda
9. Hepar sulphuris
Har du skador som läker långsamt? Eller fläckig hud eller eksem? Om ja, kan Hepar sulphuris (eller Hepar sulphur) vara botemedlet för dig. Detta läkemedel framställs av kalcium från de inre skikten av ostron och askan av svavelblommor. Det är effektivt för:
- Sprucken hud eller eksem
- Acne
- Munsår
- Smärtsamma abscesser
Det hjälper till att hämma tillväxten av Staphylococcus aureus , de akne-orsakande bakterierna (10).
10. Thuja occidentalis
Denna växt är också känd som vit ceder och odlas vanligtvis som en prydnadsväxt. Detta används främst i homeopati som modertinktur (ett örtextrakt som har lägst styrka).
Detta läkemedel används för att behandla verruca Vulgaris (eller vårtor). Denna hudproblem orsakas av humant papillomvirus (11).
11. Mezereum
Detta läkemedel kommer från barken från en buske som heter Mezereon. Det intas för att behandla tandvärk och huvudvärk.
I sin bok konstaterar emellertid Samuel Hahnemann att Mezereum används för behandling av Crusta lactea (12). Detta hudtillstånd märks vanligtvis hos spädbarn. Det är seborroisk dermatit, där huden i hårbotten och runt öronen och ögonen blir flagnande, fjällig och fet. I extremt sällsynta fall kan det bli svårt.
12. Nitricum acidum
Detta är en mineralsyra, och som ett homeopatiskt medel är Nitricum acidum mycket effektivt vid behandling av vårtor och hudskador (13). Det har också visat effekt vid behandling av:
- Kvicksilvermissbruk
- Sprickor och sprickor i huden
- Sår som blöder lätt
Det används ofta för att hantera tandköttsproblem och dålig andedräkt och för att behandla sår i munhörnan.
13. Oleander
Denna homeopatiska medicin är beredd från extrakt av Nerium oleander, en mycket giftig trädgårdsbuske. Extrakten innehåller höga halter av antioxidanter som skyddar hudcellerna och hjälper till att minska oxidativ stress. Detta läkemedel har använts för dess antibakteriella, antifungala, antivirala och antioxidativa fördelar i åldrar. Den är rik på flavonoider, vitaminer och aminosyror som minskar inflammation (14). Oleander är effektiv vid behandling av:
- Eksem
- Mjäll
- Psoriasis
- Bältros
Det är också fördelaktigt för behandling av matallergier och kolit.
14. Psorinum
Detta läkemedel framställs av den vätska som samlas upp från blåsorna i huden som påverkas av skabb. Det är ett mycket effektivt botemedel mot en rad hudproblem och är ganska effektivt vid behandling:
- Allergi
- Dermatit
- Eksem
- Skabb
- Sår och lössangrepp
Psorinum visar dock anmärkningsvärda resultat vid behandling av vitiligo, ett tillstånd som kännetecknas av progressiv missfärgning av huden. En studie visar att kontinuerlig användning av Psorinum kan bota vitiligo-fläckar och göra dem pigmenterade igen (15).
15. Kali muriaticum
Det är också känt som kaliumklorid och är ett mycket effektivt botemedel mot eksem. Enligt National Center for Homeopathy kan du använda Kali muriaticum för att hantera (16):
- Acne
- Bränner
- Bältros
- Vårtor
Dr. Wilhelm Heinrich Schuessler, en tysk läkare, introducerade Kali muriaticum till homeopati. Han trodde att förlusten av detta element kunde påverka epidermis (övre hudlagret) och orsaka irritation.
Homeopatiska läkemedel anses vara säkra, men det finns risker för biverkningar som du måste vara medveten om.
Risker med att använda homeopatisk medicin mot hudallergier
Homeopatiska läkemedel tillverkas med ett brett utbud av ingredienser som också innehåller gifter och mineraler. Dessa läkemedel kan orsaka allvarliga biverkningar om du tar dem utan lämplig vägledning av en homeopati.
Eftersom de flesta läkemedel späds ut med vatten orsakar de inga biverkningar. De kan dock interagera med andra droger du tar. Dessutom, om dessa läkemedel tillverkas dåligt kan du uppleva biverkningar.
Homeopati läkemedel regleras av FDA och tillverkas och marknadsförs med FDA godkännande. Undvik att köpa någon produkt från en tillverkare som inte har FDA-godkännande. Undvik också självmedicinering. Innan du byter till homeopatisk behandling av hudsjukdom, kontakta din läkare.
Även om homeopati tar mer tid att visa resultat jämfört med allopati, garanterar det långvarig lättnad. Därför, om du inte har provat homeopati, kan det vara en bra idé att sätta ihop ett litet kit som innehåller alla dessa eller åtminstone vad du tror du kan behöva. Men se till att prata med en homeopatiutövare innan du fortsätter med behandlingen.
Experts svar för läsares frågor
Hur ofta ska jag ta homeopatisk medicin?
Doseringen bestäms av den homeopatiska läkaren och du måste följa deras instruktioner.
Orsakar homeopatiska läkemedel biverkningar?
De kan interagera med andra läkemedel du tar och orsaka biverkningar. De kan också orsaka biverkningar om de inte tas ordentligt enligt anvisningarna från den homeopatiska läkaren.
Är homeopatiska läkemedel säkra att använda när du använder andra mediciner?
Nej, det är de inte, såvida inte